Fundacja EX LEGE - Adopcje

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Ruda to około 2-letnia sunia, waży ok 8 kg. Mimo swojego młodego wieku miała już szczeniaki - co się z nimi stało? Nie wiadomo. To pogodna, bardzo uległa w stosunku do ludzi suczka. Nie przejawia agresji. W momencie zagrożenia kładzie się na ziemi i przewraca się do góry brzuchem. W stosunku do małych psów, kotów i dzieci jej zachowanie zasługuje na medal, jeśli chodzi o duże psy – bardzo się ich boi.

Czytaj więcej...

Dwa 8 miesięczne zjawiskowej urody kotki szukają kochającego domu. Romcio (długowłosy) uwielbia zabawę, najchętniej gania za laserem i aportuje myszkę. Łasi się do człowieka, głaskany kładzie się na plecy i głośno mruczy. Jest energiczny i jeśli nie chce siedzieć na rękach-nie zmusimy go do tego, gdy coś jest nie po jego myśli to buczy i warczy :)

Czytaj więcej...

Laga to ok. 2 letnia, wysterylizowana suczka w typie husky. Suczka jest trójłapkiem, nie posiada tylnej prawej nogi, jednak w żaden sposób nie przeszkadza jej to w poruszaniu się, radzi sobie świetnie. Laga jest psem domowym, poszukujemy dla niej domu z ogrodem u osoby znającej specyfikę rasy.

Czytaj więcej...

Tomcio, to przeuroczy 4-miesięczny samiec w typie pekińczyka. Psiak obecnie mieszka z psami i kotami, ma wykonaną pełną profilaktykę tj. szczepienia, odrobaczenia i jest również zabezpieczony od kleszczy.
Jeśli znasz charakter tej rasy, kochasz psy, mieszkasz w Lublinie lub jego bliskiej okolicy, przemyśl chęć adopcji naprawdę dobrze i ewentualnie wtedy skontaktuj się z naszą Fundacją, jedynie drogą mailową.

Czytaj więcej...

Około 7 tygodniowe małe i radosne szczenięta poszukują kochających domów. Pieski zostały porzucone na jednej z lubelskich ulic i cudem uniknęły śmierci pod kołami rozpędzonych aut. Daisy i Bobi wyrosną raczej na psy niewielkich rozmiarów. Są inteligentne, skore do zabaw i zapatrzone w człowieka.

Czytaj więcej...

Los psa zależy od człowieka, który się nim opiekuje. Niestety los niespełna dwuletniego psa o imieniu Wilczek, nie był dla niego łaskawy. Po naszej interwencji został uratowany przed EUTANAZJĄ (!!!)

Czytaj więcej...

Maja to około 7-letnia kotka po przejściach - straciła oko. Jest łagodna, przyjacielska, lubi być głaskana. Od czasu kiedy trafiła do domu tymczasowego jej więź z obecną opiekunką staje się coraz silniejsza.

Czytaj więcej...

Kovu to około roczny pies w typie owczarka belgijskiego malinois, który stracił swój pierwotny dom w niewyjaśnionych okolicznościach . Jeden z mieszkańców z podlubelskiej miejscowości zauważył go koczującego przy drodze i polującego na przejeżdżające samochody.

Czytaj więcej...

Żaneta i Helmut - psy, które w pseudohodowli połączyła niezwykła przyjaźń. Ona - wyniszczona porodami, z pociętym od cesarskich cięć brzuchem, mimo młodego wieku wygląda na dużo starszą. On - z powodu wieloletnich zaniedbań jest praktycznie niewidomy.

Czytaj więcej...

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo