Fundacja EX LEGE - Psy

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Ruda to około 2-letnia sunia, waży ok 8 kg. Mimo swojego młodego wieku miała już szczeniaki - co się z nimi stało? Nie wiadomo. To pogodna, bardzo uległa w stosunku do ludzi suczka. Nie przejawia agresji. W momencie zagrożenia kładzie się na ziemi i przewraca się do góry brzuchem. W stosunku do małych psów, kotów i dzieci jej zachowanie zasługuje na medal, jeśli chodzi o duże psy – bardzo się ich boi.

Czytaj więcej...

Laga to ok. 2 letnia, wysterylizowana suczka w typie husky. Suczka jest trójłapkiem, nie posiada tylnej prawej nogi, jednak w żaden sposób nie przeszkadza jej to w poruszaniu się, radzi sobie świetnie. Laga jest psem domowym, poszukujemy dla niej domu z ogrodem u osoby znającej specyfikę rasy.

Czytaj więcej...

Tomcio, to przeuroczy 4-miesięczny samiec w typie pekińczyka. Psiak obecnie mieszka z psami i kotami, ma wykonaną pełną profilaktykę tj. szczepienia, odrobaczenia i jest również zabezpieczony od kleszczy.
Jeśli znasz charakter tej rasy, kochasz psy, mieszkasz w Lublinie lub jego bliskiej okolicy, przemyśl chęć adopcji naprawdę dobrze i ewentualnie wtedy skontaktuj się z naszą Fundacją, jedynie drogą mailową.

Czytaj więcej...

Około 7 tygodniowe małe i radosne szczenięta poszukują kochających domów. Pieski zostały porzucone na jednej z lubelskich ulic i cudem uniknęły śmierci pod kołami rozpędzonych aut. Daisy i Bobi wyrosną raczej na psy niewielkich rozmiarów. Są inteligentne, skore do zabaw i zapatrzone w człowieka.

Czytaj więcej...

Los psa zależy od człowieka, który się nim opiekuje. Niestety los niespełna dwuletniego psa o imieniu Wilczek, nie był dla niego łaskawy. Po naszej interwencji został uratowany przed EUTANAZJĄ (!!!)

Czytaj więcej...

Kovu to około roczny pies w typie owczarka belgijskiego malinois, który stracił swój pierwotny dom w niewyjaśnionych okolicznościach . Jeden z mieszkańców z podlubelskiej miejscowości zauważył go koczującego przy drodze i polującego na przejeżdżające samochody.

Czytaj więcej...

Żaneta i Helmut - psy, które w pseudohodowli połączyła niezwykła przyjaźń. Ona - wyniszczona porodami, z pociętym od cesarskich cięć brzuchem, mimo młodego wieku wygląda na dużo starszą. On - z powodu wieloletnich zaniedbań jest praktycznie niewidomy.

Czytaj więcej...

Gaia jest malutką suczką, bojaźliwa i przestraszoną. DSzuka domu pełnego miłości.Suczka ma około 7 miesięcy i będzie psem małym. Może mieszkać z innymi psami i kotami. Suczka została odrobaczona i odpchlona.
Przed adopcją zapraszamy na wspólny spacer. Warunkiem adopcji jest m. in. uzupełnienie ankiety przed adopcyjnej. W celu uzyskania ankiety prosimy o wysłanie maila w tej sprawie.

Czytaj więcej...

Na dobre domy czekają psy w różnym wieku i wszelkiej maści. Jeśli możesz podarować dobry dom i odpowiednio zadbasz o zwierzaka nie czekaj i zadzwoń. Pod naszą opieką przebywa kilkadziesiąt zwierząt. Na pewno znajdziesz przyjaciela dla siebie. Na załączonych zdjęciach przykładowe psiaki oczekujące na opiekunów.
Zapraszamy na wspólny spacer. Warunkiem przyjęcia psa jest m. in. uzupełnienie ankiety przedadopcyjnej. W celu uzyskania ankiety prosimy o wysłanie maila w tej sprawie.

Czytaj więcej...

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo