Fundacja EX LEGE - Znalazły dom

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Goofy to ok 3-miesięczny szczeniak. To pogodny, wesoły i rozbrykany psiak, choć wykazuje lęki w stosunku do niektórych zachowań, jednak przy odpowiednim podejściu szybko można "naprostować" jego psychikę. Jego mama była prawdopodobnie w typie owczarka niemieckiego, choć on sam będzie raczej średnim psem. Z kotami i małymi psami lubi się bawić, w stosunku do dzieci również nie wykazuje agresji.

Czytaj więcej...

Perełka, około 3- miesięczna kotka o niezwykle przyjaznym usposobieniu. Mimo, iż człowiek potraktował ją, jak zabawkę pozbawioną uczuć, pozostawiając przy ruchliwej jezdni bez opieki, kocha towarzystwo ludzi bezgranicznie. Uwielbia przytulanie, głaskanie, zabawę piłeczkami, maskotkami, które nosi w swym malutkim pyszczku, tocząc z nimi zwycięskie walki. W domu tymczasowym oprócz miłości opiekunów otrzymała opiekę dorosłej kotki, Meli, która niedawno wychowała własne kocięta. Perełka poszukuje opiekuna, który poświęci jej uwagę, przytuli, pogłaszcze i znajdzie czas na wspólną zabawę. Kicia w pełni korzysta z kuwety.

Czytaj więcej...

Emma potrzebuje domu i wspaniałego opiekuna, który zadba o to, by w pełni odzyskała siły oraz pozwoli jej odkrywać uroki życia. Może właśnie Ty zaoferujesz jej swoją miłość, której miała dotąd tak niewiele? Emma ma około 1 - 1,5 roku jest sunią przypominającą boksera, do tej pory nie miała radosnego życia, pod naszą opiekę trafiła w stanie krytycznym, teraz dochodzi do siebie w domu tymczasowym gdzie daje się poznać opiekunom.

Czytaj więcej...

Gaja to suczka, która trafiła do nas w wieku ok 6 miesięcy z pseudohodowli razem z innymi kilkudziesięcioma zwierzakami z tego miejsca. Suczka wraz ze swoimi towarzyszami niedoli mieszkała w ciemnej skrzyni bez dostępu do światła, wody i odpowiedniego dla gatunku pożywienia. Trafiła do nas w stanie skrajnego zagłodzenia, z futrem i brzuchem pełnym pasozytów, z zanikami mięśni i chorobami zakaźnymi. Gaja czekała na swój prawdziwy dom niemal 5 miesięcy. Dziś szczęśliwa spędza swoje psie dni u boku wymarzonego człowieka.

Czytaj więcej...

Blacky to pogodny 2-letni malutki samiec. Jest wykastrowany i zaszczepiony. Potrafi załatwiać się na dworze, nie ma problemu z utrzymywaniem czystości w domu.
Na spacerach ładnie chodzi na smyczy, skupia uwagę na opiekunie.

Czytaj więcej...

Buba to ok 8 letnia suczka buldożka francuskiego. Jest łagodna,przyjaźnie do wszystkiego nastawiona choć nieśmiała w pierwszym kontakcie ponieważ zaznała wiele zła ze strony człowieka. Buba poszukuje spokojnego opiekuna. Zachowuje czystość w domu. Poszukujemy dla Buby odpowiedzialnego domu znającego specyfikę rasy.

Czytaj więcej...

Luna to przeurocza ok 7 letnia suczka. Zapatrzona w człowieka i szukająca każdej możliwości kontaktu z człowiekiem i innymi zwierzętami. Ma pozytywne nastawienie do otoczenia. Jest wysterylizowana. Poszukujemy dla niej opiekuna który obdarzy ją miłością i pozwoli cieszyć się życiem. Nie wydamy psa na łańcuch ani do kojca.

Czytaj więcej...

Pulpet przebywa pod opieką Fundacji EX LEGE w domu tymczasowym na terenie LUBLINA . Warunkiem adopcji jest uzupełnienie ankiety przed-adopcyjnej, która idealnie pomoże dopasować nam psa dla Państwa, wizyta przed-adopcyjna, podpisanie umowy, kastracja w odpowiednim czasie oraz przekazanie darowizny w wysokości pokrycia kosztów leczenia matki szczenięcia i sterylizacji, które są niestety bardzo duże.Adopcja Pulpeta nie ma być traktowana jako okazja a pomoc potrzebującym zwierzętom. Przyszły właściciel musi liczyć się z kosztownym utrzymaniem psa tej rasy.Nie dowozimy zwierząt, osobę która pozytywnie przejdzie procedury adopcyjne zapraszamy po osobisty odbiór Pulpeta.

Czytaj więcej...

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo