Fundacja EX LEGE - ZwierzoLublin

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi

9 października 2016 r. w lubelskiej galerii handlowej Felicity odbyła się akcja ZwierzoLublin. Szczegóły na temat wydarzenia znaleźć można w artykułach wymienionych w Media o nas, zaś do obejrzenia obszernej galerię zdjęć zapraszamy TUTAJ.

W dniu 8 czerwca br. nasi przedstawiciele mieli przyjemność przeprowadzenia zajęć edukacyjnych realizowanych w ramach projektu ZwierzoLublin współfinansowanego ze środków Budżetu Obywatelskiego 2016. Tym razem gościliśmy w Gimnazjum nr 10 w Lublinie im. księdza Jana Twardowskiego.

21 czerwca nasi przedstawiciele mieli przyjemność przeprowadzenia zajęć edukacyjnych realizowanych w ramach projektu ZwierzoLublin współfinansowanego ze środków Budżetu Obywatelskiego 2016. Gościliśmy w Szkole Podstawowej nr 32 z Odziałami Integracyjnymi im. Pamięci Majdanka w Lublinie. Dziękujemy za miłe przyjęcie, zaangażowanie w prowadzone zajęcia oraz wspieranie podopiecznych naszej Fundacji.

XI Ekopiknik Rodzinny 2016 dał nam sposobność spotkać się z mieszkańcami Miasta Lublina.
"Nie kupuj – adoptuj!" oraz "Dom tymczasowy ratuje im życie!" to nasze hasła przewodnie podczas tego wydarzenia. Wolontariusze EX LEGE, którym towarzyszyli nasi podopieczni, mieli okazję odpowiedzieć na wiele pytań dotyczących praw zwierząt oraz przekazać mnóstwo kluczowych informacji dotyczących prawidłowego stosunku do zwierząt oraz zapobiegania ich bezdomności.

Czytaj więcej...

20 czerwca nasi przedstawiciele mieli przyjemność przeprowadzenia kolejnych już zajęć edukacyjnych realizowanych w ramach projektu ZwierzoLublin współfinansowanego ze środków Budżetu Obywatelskiego 2016. Gościliśmy w Szkole Podstawowej nr 47 im. Józefa Ignacego Kraszewskiego. Dziękujemy za miłe przyjęcie i zaangażowanie w prowadzone zajęcia.

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo