Fundacja EX LEGE - ZwierzoLublin 2017

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE ma przyjemność zaprosić Państwa już w tę niedzielę 8 października 2017 r. do Atrium Felicity przy Al. Wincentego Witosa 32 w Lublinie na wspaniałe pro-zwierzęce wydarzenie ZWIERZOLUBLIN 2017, które zostało objęte Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Lublina.TVP 3 Lublin, Dziennik Wschodni, Kurier Lubelski, Radio Centrum oraz lublin112.pl objęli wydarzenie Patronatem Medialnym.

W trakcie imprezy odbędą się spotkania ze specjalistami z dziedziny behawiorystyki, szkolenia psów, prawnej ochrony zwierząt towarzyszących, gospodarskich oraz egzotycznych, pokazy psich sportów, a także groomingu. Przygotowaliśmy również mnóstwo atrakcji dla najmłodszych zwierzolubów w postaci gier, konkursów, malowania twarzy, modelowania balonów oraz wiele wiele innych.

PROGRAM

• Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE - prezentacja podopiecznych z interwencji, porady prawne dotyczące prawnej ochrony zwierząt, wystawa fotografii i fotorelacji z interwencji, informacje dotyczące naboru na wolontariat, promocja akcji „Nie Kupuj - adoptuj!”, "Stop żywym prezentom!", "Dom tymczasowy ratuje im życie", "Nie kupuj okrucieństwa!", „Stop pseudohodowlom”, "Twój pies, Twoja kupa!" oraz głosowanie na projekt BEZPIECZNY ZWIERZ M-80 Budżetu Obywatelskiego Miasta Lublin
  • Fundacja Epicrates - prezentacja wybranych podopiecznych – egzotycznych zwierząt z interwencji; porady prawne, hodowlane i weterynaryjne z zakresu problematyki dotyczącej zwierząt egzotycznych, promocja odpowiedzialnej terrarystyki
  • Active - dog - pokazy posłuszeństwa psów, obedience, agility i frisbee
  • Stowarzyszenie Przyjaciół Fretek – propagowanie wiedzy o fretkach, jako zwierzętach towarzyszących, prezentacja podopiecznych oraz zachęcanie do adopcji
  • Schronisko dla Zwierząt w Lublinie - prezentacja podopiecznych szukających domów
  • Gabinet behawioralny przy UP w Lublinie – zobrazowanie potrzeb psa zapewniających prawidłowe funkcjonowanie w społeczeństwie ludzkim, prezentacja działalności gabinetu, pokaz zabaw z psem z użyciem zabawek interaktywnych
  • Frambos Club K-9 – porady z zakresu szkolenia z posłuszeństwa, obrony i tropienia, pomoc w rozwiązywaniu problemów behawioralnych z psami
  • PetService - Studio Pielęgnacji Psów i Kotów – stoisko groomerskie- udzielanie porad i pomocy z zakresu pielęgnacji i opieki nad psami i kotami
  • Wydarzeniu towarzyszyć będzie wiele atrakcji i zabaw dla najmłodszych przygotowanych przez EduStudio – Twój Robot Kemping u Superika oraz Infinitum Studio. W kąciku dla dzieci przewidziane są pokazy robotyczne, malowanie twarzy, modelowanie balonów, kącik plastyczny, zabawy i mini konkurencje sportowe oraz gry edukacyjne na interaktywnej podłodze FunFloor.

Spotykamy się w godzinach od 11.00 do 18.00
Zapraszamy!

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo