Fundacja EX LEGE - Zwierzoprzyjaciel

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi

Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE zaprasza przedszkola, szkoły podstawowe, gimnazjalne i ponadgimnazjalne województwa lubelskiego do udziału w AKCJI objętej Honorowym Patronatem Starosty Powiatu Lubelskiego, „WESPRZYJ ZŁOTÓWKĄ ZWIERZOPRZYJACIELA”.

Celem Akcji jest rozwijanie wrażliwości dzieci i młodzieży na potrzeby zwierząt oraz zebranie funduszy niezbędnych do udzielania pomocy medycznej, zapewnienia schronienia i pożywienia tym z nich, które z powodu ludzkiej bezmyślności i okrucieństwa poddane są niewyobrażalnym cierpieniom.
Liczymy, że w ramach Akcji „Wesprzyj Złotówką Zwierzoprzyjaciela” nasze działania wesprą dzieci wraz z rodzicami i nauczycielami oraz wszystkie osoby, które kochają zwierzęta i chcą im pomagać.

Już od 3 października 2016 r do wymienionych placówek będą wysyłane drogą e-mailową zaproszenia. Akcja będzie trwała w okresie od 3 października 2016 r. do 30 czerwca 2017 r., tak, aby zainteresowane placówki mogły w niej uczestniczyć w dogodnym dla siebie terminie.

W placówkach, które zadeklarują swój udział, nauczyciele będą promować działania Fundacji EX LEGE w wybranej przez siebie formie: zapoznając uczniów lub dzieci w przedszkolu z prezentacją multimedialną, czytając uczniom lub dzieciom w przedszkolu opowiadania o zwierzętach na bazie prawdziwych historii pokrzywdzonych zwierząt, zamieszczając na stronie internetowej placówki opowiadania, ogłoszenia o udziale w Akcji.

W placówkach tych odbędzie się również zbiórka finansowa na rzecz ochrony zwierząt trafiających pod opiekę Fundacji EX LEGE. Ważne jest nawet najmniejsze wsparcie, bo wrzucając symboliczną kwotę, uczestnicy akcji razem mogą odmienić los potrzebujących zwierząt.

Mamy nadzieję, że przekazane przez nas materiały edukacyjne zainspirują zarówno dzieci,
jak i dorosłych do niesienia pomocy zwierzętom, ponieważ ukazują, jak wspierając się wzajemnie wśród członków rodziny lub wśród znajomych, można zapobiegać tragediom w życiu zwierząt, o których niestety wielokrotnie jesteśmy zawiadamiani, a wobec których bez pracy wolontariuszy i wsparcia finansowego ludzi dobrej woli bylibyśmy bezradni.
Serdecznie dziękujemy Społeczności wszystkich placówek uczestniczących w Akcji prowadzonej w roku szkolnym 2015/2016!  Zorganizowana przez nauczycieli województwa lubelskiego edukacja dzieci i młodzieży oraz przekazane wsparcie finansowe mają ogromne znaczenie w zapobieganiu okrucieństwu wobec zwierząt oraz zwalczaniu jego przejawów.
Szczegółowych informacji dotyczących Akcji udziela koordynator Dagmara Niedźwiedź.
Kontakt telefoniczny 696-546-544, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dokumentacja do pobrania:

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo