Fundacja EX LEGE - Podziękowania

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Wychowankowie Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Załuczu włączyli się do AKCJI WESPRZYJ ZŁOTÓWKĄ ZWIERZOPRZYJACIELA. Dzięki zaangażowaniu Wychowawców poznali zasady właściwej opieki nad zwierzętami, zapoznali się z problematyką pomocy zwierzętom krzywdzonym, wysłuchali opowiadań przygotowanych przez Wychowawców, pomagali w przygotowaniu gazetek tematycznych, dzięki czemu został stworzony kącik adopcyjny. Zebrane fundusze w kwocie 41 zł przekazali na leczenie i utrzymanie naszych podopiecznych. Serdecznie dziękujemy!

Grudzień, to miesiąc magiczny, w którym spełniają się marzenia, jednak nie wszystkim. Na szczęście jest to również okres, kiedy z zaangażowaniem pomagamy sobie wzajemnie. Podczas, gdy nasi wolontariusze, tuż przed świętami ratowali kolejne zwierzęta, narażone przez ludzi żądnych zysku za wszelką cenę na ogromne cierpienie, Społeczność Gimnazujm nr 16 im Fryderyka Chopina w Lublinie organizowała pomoc dla naszych podopiecznych.

Czytaj więcej...

Przedszkole nr 25 w Lublinie na kilka dni stało się miejscem, które opanowały przeróżne zwierzęta, zerkające na dzieci z obrazków, zdjęć, prezentacji multimedialnej oraz wkradające się do ich wyobraźni poprzez opowiadania ukazujące prawdziwe historie naszych podopiecznych.

Czytaj więcej...

Dzięki zaangażowaniu wspaniałych nauczycieli z Zespołu Szkół w Piaskach otrzymaliśmy kolejne wsparcie. Społeczność tej szkoły w ramach Akcji „WESPRZYJ ZŁOTÓWKĄ ZWIERZOPRZYJACIELA”, łącząc zabawy andrzejkowe, mikołajkowe ze zorganizowaniem pomocy potrzebującym zwierzętom, przekazała kwotę 250 zł 66 gr na leczenie i utrzymanie naszych podopiecznych. Serdecznie dziękujemy Dyrekcji, Uczniom, Rodzicom i Wychowawcom.

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo