Fundacja EX LEGE - Seminarium Animal Welfare Dobrostan i Zdolności do Odczuwania u Zwierząt

foto1

Fundacja Ex Lege

Nasze aukcje na Allegro

sklep 160 1

Fanimani

safe animal 160x256

dla zwierzaka 160

Joomla Extensions powered by Joobi
Miło nam poinformować, iż Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE objęła Patronatem seminarium Animal Welfare Dobrostan i Zdolności do Odczuwania u Zwierząt prowadzone przez Profesora Dobrostanu w Cambridge University, Department of Veterinary Medicine, Centre for Animal Welfare and Anthrozoology Donalda Broom'a, autora wielu książek i publikacji naukowych o dobrostanie i zachowaniach zwierząt, które odbędzie się w dniach 12-13 listopada 2016 r. w Warszawie.

Gorąco zachęcamy Państwa, a w szczególności organizacje, których statutowym celem jest ochrona zwierząt do udziału w seminarium. Podczas wykładów omawiane będą zagadnienia dotyczące dobrostanu zwierząt towarzyszących i innych, padną także odpowiedzi na pytania czym jest dobrostan, jakie są jego źródła i powiązania ze zdolnościami do odczuwania, poznawczymi, emocjami i świadomością. Poruszone zostaną również tematy związane z oceną dobrostanu i narzędziami pomocnymi w tym procesie oraz zjawiska powiązane jak okrucieństwo, zaniedbywanie i ludzkie postawy moralne. Prezentowane będą zagadnienia związane z edukacją o dobrostanie, obecnością zwierząt w społeczeństwie oraz międzynarodowymi perspektywami dotyczącymi dobrostanu.

Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE jako Patron przedsięwzięcia oferuje opiekę logistyczną osobom/organizacjom z terenu woj. lubelskiego. Kontakt w tej sprawie: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Szczegóły seminarium tutaj: http://www.akademiaedukacyjna.pl/animal-welfare-dobrostan-i…

facebook logo twitter logo youtube logo instagram logo